Kotimaan matkailu kiinnostaa – yöpymiset lähes kaksinkertaistuivat huhtikuussa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinnostus matkailua kohtaan on jälleen kevään myötä noussut. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lähes tuplaantuivat huhtikuussa 2022 vuoden 2021 samaan ajankohtaan verrattuna.

Kotimaisille matkailijoille kirjattiin huhtikuussa 1,38 miljoonaa yöpymisvuorokautta. Määrä on 90 prosenttia enemmän kuin vuoden 2021 huhtikuussa. Kotimaisten yöpymisten määrä ylitti pandemiaa edeltävän tason kaikissa maakunnissa, ja eniten määrä kasvoi suhteellisesti Varsinais-Suomessa.

Ulkomaalaisille matkailijoille kirjattiin huhtikuussa 0,22 yöpymisvuorokautta. Määrä oli jopa nelinkertainen viime vuodej huhtikuuhun verrattuna, mutta määrä oli vielä 40 prosenttia pienempi kuin huhtikuussa 2019 ennen korona-aikaa. Yli puolet ulkomaisten matkailijoiden yöpymisistä kirjattiin Uudellamaalla.

Hotellihuoneiden käyttöaste oli 46 prosenttia, ja se kasvoi viime vuoteen verrattuna eniten Etelä-Karjalassa, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Hotellihuoneiden keskihinta oli 107 euroa. Vielä vuotta aikaisemmin se oli 90 euroa.