Vaarallinen vanki karkuteillä – norjalainen kaksoismurhaaja ei palannut lomilta linnaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Norjalainen kaksoismurhaaja Stig Millehaugen on paennut. Viranomaisten mukaan 53-vuotias rikollinen oli ollut vankilalomalla, eikä palannut sovitusti takaisin rikoksen suorittamispaikkaansa. Norjan poliisi on tehnyt miehestä kansainvälisen etsintäkuulutuksen.

Norjan vaarallisimmaksi mieheksi tituleerattu Stig Millehaugen tuomittiin vuonna 2012 yhteensä 21 vuodeksi vankeuteen murhasta. Kyseessä on ankarin mahdollinen rangaistus Norjassa. Millehaugen murhasi jengijohtaja Mohammad ”Jeddi” Javedin.

– Hänen piti palata kello 15:00, mutta hän ei palannut sovitusti. Miehestä tehtiin heti etsintäkuulutus poliisille, kertoo Trondheimin vankilan päällikkö Egil Gabrielsen VG:lle.

Millehaugen on tuomittu myös vanginvartija Jon Arild Martinsenin ampumisesta aikaisemman pakenemisen yhteydessä. Hän sai murhasta 17 vuoden vankeusrangaistuksen ja hänen kerrotaan olevan erittäin vaarallinen. Miestä ei saa lähestyä, vaan hänestä täytyy ilmoittaa välittömästi hätäkeskukseen.

Stig Millehaugen on ollut vankilassa lähes koko aikuisikänsä. Hänet on tuomittu muun muassa autovarkauksista, murtovarkauksista ja aseellisista ryöstöistä. Hän on 179 senttimetriä pitkä ja vahvarakenteinen. Mies on ilmeisesti lentänyt Trondheimistä Osloon keskiviikkona.

Poliisi