Pitkästä aikaa ulkomaille? Muista tarkastaa maksukortin turvarajat

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset matkustelevat nyt ulkomaille sankoin joukoin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Maksukorttien maa- ja turvarajoihin liittyvät asiat kannattaa hoitaa kuntoon ennen ulkomaanmatkaa. Kortin maarajaus tarkoittaa sitä, että korttiin määritellään maa tai alue, jolla kortilla voi maksaa ja nostaa käteistä.

Turvaraja puolestaan määrittelee sen, kuinka paljon kortilla on mahdollisuus tehdä ostoksia tai nostoja määriteltynä ajanjaksona. Nämä ominaisuudet suojelevat kortin käyttäjää väärinkäytöksiltä. Matkalle kannattaa ottaa mukaan kaksi korttia ja säilyttää niitä eri paikassa siltä varalta, että kortti katoaa tai varastetaan.

– Kortin katoamisen varalta on hyvä laittaa korttien sulkupalvelunnumero muistiin, jotta kortin saa suljettua. Numero palvelee ympäri vuorokauden. Kortti on helppo sulkea myös itse suoraan mobiilipankissa, joko väliaikaisesti tai kokonaan, jos ei ole vielä varma onko kortti vain hukassa vai varastettu, kertoo Nordean korteista vastaava johtaja Tuomas Autero.

Joskus eteen saattaa tulla tilanne, jossa myyjälle kelpaa vain käteinen. Käteistä nostaessa kannattaa suosia tunnettujen pankkien yhteydessä sijaitsevia automaatteja ja pitää mielessä, että käteisen nostamisesta voidaan veloittaa provisio.