Uusi eläinlive: Seuraa juuri varsoneen suomenhevostamma Karkin perhearkea

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eläinten elämää seuraavien suomalaisten livekameroiden katras on saanut uuden lisäyksen. Suomen Hippoksen Varsalive-lähetyksessä seurataan suomenhevostamma Nevan Karamellin, tuttavallisemmin Karkin perhearkea.

Karkki synnytti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä varsan. Karkin omistaja Tiina Levander kertoo tiedotteessa synnytyksen sujuneen niin kuin pitikin, eikä Karkkia tarvinnut auttaa. Karkki ja Varsa tutustuvat lähipäivien aikana karsinassa.

– Yleensä tamman nisiin muodostuu vahatipat ennen varsomista, jolloin tietää, että nyt on odotettavissa varsa lähivuorokausina. Karkilla ei näkynyt vahatippoja sunnuntaina illalla, mutta minulla oli tunnin välein herättämässä herätyskello kaiken varalta, Levander kertoo.

Varsalive käynnistettiin jo joitain vuorokausia ennen Karkin varsomista. Kesäkuun loppupuolella kamera siirtyyy laitumelle kuvaamaan Virroilla sijaitsevan Tinden Tallin tammojen ja varsojen elämää.