Suositulle suomalaisanimaatiolle – Niko-poro lentää taas valkokankaalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kansainvälistä huomiota saaneet suomalaiset animaatioelokuvat Niko – lentäjän poika ja Niko 2 – lentäjäveljekset saavat jatkoa. Syksyllä 2024 Suomen ensi-iltansa saava elokuva kantaa nimeä Niko ja myrskyporot.

Kolmannessa Niko-elokuvassa poropoika hakee lentokokokelaan paikkaa Joulupukin lentojoukoissa. Elokuvan ohjaavat Kari Juusonen ja Jorgen Lerdam. Suomen elokuvasäätiö on Nordisk Filmin tiedotteen mukaan myöntänyt jatko-osalle tuotantotuen.

Niko – lentäjän poika voitti parhaan elokuvan ja parhaan käsikirjoituksen Jussi-palkinnot. Kaksi ensimmäistä Niko-elokuvaa keräsi Suomessa elokuvateattereissa lähes 400 000 katsojaa. Molemmat elokuvat ylittivät kansainvälisesti elokuvateattereissa kolmen miljoonan katsojan rajan.

Aiempien Niko-elokuvien tavoin Niko ja myrskyporot on neljän maan kansainvälinen yhteistuotanto. Päätuottajana toimii suomalainen Animaker Oy, ja osatuottajina ovat mukana saksalainen Ulysses Films, irlantilainen Moetion Films sekä tanskalainen A. Film Production.