Espanja alkaa sakottaa mereen tai rannalle virtsaamisesta – satojen eurojen maksu odottaa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Väärään paikkaan lorottaminen voi tulla ulkomailla liikkuvalle turistille kalliiksi. Turistien suosiman Espanjan Vigon viranomaiset ovat varoittaneet matkailijoita virtsaamasta paikallisille rannoille tai mereen.

Vigon viranomaiset ovat määritelleet mereen virtsaamisen lieväksi rikkeeksi ja hygieniasääntöjen rikkomiseksi. Mereen tai rannalle virtsaaville langetetaan 750 euron arvoinen sakkorangaistus. Virtsaamisongelmaa vastaan kamppaillaan myös asentamalla uimarannoille lisää julkisia wc-tiloja.

Viranomaiset suunnittelevat sakkorangaistuksia myös esimerkiksi saippuaa mereen päästäville, rantojen roskaajille ja julkisilla rannoilla grillaaville. Vigon alueella sijaitsee useita turistien suosimia rantoja. Esimerkiksi Cies-saarten Rodas on nimetty The Guardian -lehdessä jopa maailman parhaaksi uimarannaksi.