Roska-auto syttyi tuleen Orivedellä – syynä sähkökärpäslätkä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pirkanmaan pelastuslaitos hälytettiin keskiviikkona 22. kesäkuuta sammuttamaan roska-autossa syttynyttä paloa. Palo oli saanut alkunsa sähkökärpäslätkästä. Kuljettaja huomasi palon haistettuaan savun ohjaamossa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Tapulintiellä syttyneestä palosta kello 08:47. Pelastuslaitos jäähdytti kuormaa ensin vedellä. Tämän jälkeen jäteauto siirrettiin Tähtiniemenrantaan, jossa kuorma purettiin ja sammutettiin lopullisesti.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Janne Latsa avasi tapausta tarkemmin Ilta-Sanomille. Latsan mukaan tulipalon aiheutti sähköinen kärpäslätkä, joka piti kytöpaloa säiliön sisällä. Kun kärpäslätkä päätyi kuormaa purkaessa ulkoilmaan, virkistyi se hapen ansiosta.

– Kansalaisten olisi hyvä muistaa, ettei jätteisiin pidä heittää sähkölaitteita, joissa on paristot paikallaan, Latsa totesi.