Kenguru karkasi aitauksestaan – papukaija auttoi pakoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Louisianassa sijaitsevan Baton Rougen asukkaat joutuivat taannoin hieraisemaan silmiään. Kaupungin alueella liikuskeli vapaana kenguru.

Baxter-niminen kenguru oli onnistunut pakenemaan aitauksestaan paikallisesta Bird Recovery International -eläinsuojasta. Se oli saanut pakoonsa apua eläinsuojan toiselta asukkaalta, Thor-nimiseltä papukaijalta. Thor oli nimittäin oppinut avaamaan kengurun aitauksen oven.

Baxter-kenguru otettiin lopulta kiinni ja palautettiin Bird Recovery Internationaliin. Pian tosin kävi ilmi, että eläinsuojan omistajat joutuisivat luopumaan Baxterista kenguruiden lemmikkinä pitämisen kieltävän paikallisen lain vuoksi. Insider-lehden mukaan kengurulle joudutaan etsimään uusi koti.