Kuluva kesä on ollut hyväksi pölyttäjille – sillä on tärkeä seuraus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuluva kesä on ollut ainakin toistaiseksi hyvä pölyttäjien kannalta. Ilmat ovat olleet tarpeeksi lämpimiä ja helteisiä, jotta perhoset, kimalaiset ja muut pölyttäjähyönteiset voivat tehdä elintärkeää työtään.

– Kesä ei myöskään ole ollut liian kuiva, joten todennäköisesti monien pölyttäjien kannat vahvistuvat, Suomen ympäristökeskuksen (Syke) biodiversiteetti- ja viestintäasiantuntija Riku Lumiaro kertoo STT:lle.

Syke alkoi koordinoimaan kesäkuussa koko maan kattavaa pölyttäjäseurantaa, jota tehdään muun muassa niityillä, maatalousympäristöissä ja suojelumetsissä. Hankkeessa kerätään tietoa kimalaisten, erakkomehiläisten, kukkakärpästen ja päiväperhosten vuosittaisesta esiintymisestä ja lukumäärästä. Tämän kesän tilanne vaikuttaa Lumiaron mukaan alustavasti lupaavalta.