Netflix puuttuu pian tilin jakamiseen – paikantaa kotiruudun ja vaatii lisämaksua

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korona-aikojen menestyksestä tilaajakatoon ajautunut Netflix yrittää rajoittaa salasanan jakamista. Yhtiö on jo ottanut Etelä- ja Väli-Amerikassa keinoon uudenlaisia keinoja puuttua tilien jakamiseen kodin ulkopuolisten kanssa.

Netflix-tili on muun muassa Argentiinassa ja Guatemalassa sidottuna yhteen ensisijaiseen kotiin, jossa suoratoistopalvelua voi katsella millä tahansa laitteella. Netflixiä voi kodin ulkopuolella katsella paikkakohtaisesti vain kahden viikon ajan. Netflix tunnistaa kotiruudun ip-osoitteen, laittetunnisteen ja tilin aktiivisuutta seuraamalla.

Mikäli Netflix-tiliä haluaa käyttää kodin ulkopuolella yli kahden viikon ajan, täytyy tilauksesta maksaa lisää hintaa. Lisähinta on ollut Etelä- ja Väli-Amerikassa noin kolme euroa.

Rajoitus ei The Verge -sivuston mukaan koske ainakaan toistaiseksi koske kannettavia tietokoneita tai älylaitteita. Käyttäjä voi siis katsella niiden kautta Netflixiä rajattomasti myös kotinsa ulkopuolella. Toistaiseksi tiedossa ei ole, alkaako Netflix puuttua tilin jakamiseen tuoreilla keinoilla tulevaisuudessa myös Suomessa.