Tampereelle suunnitellaan vesibussia – voi liikennöidä jo ensi kesänä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereella saatetaan liikkua lähivuosina uudella tavalla. Tampereelle kaavaillaan vesibussiliikennöintiä Näsijärvelle ja Pyhäjärvelle. Ylen mukaan hankkeen esiselvitys on jo valmistunut, ja seuraavaksi sille haetaan päättäjien hyväksyntää sekä rahoitusta.

Noin 30-50 ihmisen kevyellä vesibussilla olisi mahdollista päästä mataliinkin rantoihin. Mikäli budjetti saadaan valmiiksi nopeasti, saattaa vesibussi aloittaa pienimuotoisen liikennöinnin jo kesällä 2023. Muussa tapauksessa likennöinti olisi tarkoitus aloittaa vuonna 2024.

– Jos ajattelee esimerkiksi Tampereen turismia, niin vesibussi sopii tänne kuin nenä päähän, kommentoi Tampereen kaupungin satamavastaava Tuomas Salovaara projektia Aamulehdelle.

Vesibussin pysähdyspaikkoja voisivat olla Näsijärvellä esimerkiksi Santalahden tapahtumapuisto, Särkänniemi ja Lapinniemi. Pyhäjärvellä pysäkkejä saattaisivat olla muun muassa Viikinsaari, Pyynikki sekä Hatanpään arboretum.