Kauppa pestasi robotit täyttämään hyllyjä – tätäkö tulevaisuus näyttää?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanissa on työvoimapulaa esimerkiksi kaupan alalla. Nyt FamilyMart-ketju on hankkinut robotteja hyllyttämään tuotteita marketin hyllyille. Tekoäly auttaa tehtävissä, johon tarvittaisiin apukäsiä.

TX Scara -niminen robotti toimii tällä hetkellä juomahyllyjen vastaavana. Sen tehtävänä on täyttää puuttuvat tuotteet sekä vastata varastokierrosta. Robotti voi hyllyttää päivän aikana tuhat pulloa. Robotteja on jo 300 liikkeessä ja niitä uskotaan hankkivan jokaiseen FamilyMartin 16.000 myymälään, Associated Press uutisoi.

Japanissa on työvoimakriisi, jossa vapaita työpaikkoja on viidelle miljoonalle ihmiselle vuoteen 2025 mennessä. Työvoimapula on laskelmien mukaan kuusi miljoonaa ihmistä jo vuonna 2030. Teknologiaa valjastetaan apuun. Lisäksi ihmiskontakteja voidaan välttää tehokkaasti esimerkiksi pandemioiden aikana.