Facebook Gamingin piti haastaa Twitch – suljetaan nyt heikon menestyksen vuoksi

Digi · Tim Isokivi

Meta-yhtiö lanseerasi muutama vuosi takaperin Facebook Gaming -palvelun. Pelien striimaamiseen ja striimien katseluun luodun sovelluksen oli tarkoitus olla varteenotettava haastaja supersuositulle Twitch-palvelulle.

Nyt Facebook on ilmoittanut sulkevansa Facebook Gamingin. Yhteisöpalvelun mukaan sovellus katoaa latauspalveluista 28. lokakuuta 2022. Jo ladattu sovellus ei enää myöskään toimi kyseisen päivämäärän jälkeen.

Facebook Gaming -sovelluksesta ei tullut Metan odottamaa menestystä. CNBC-uutissivuston mukaan Streamlabsin taannoinen raportti paljasti Facebook Gamingin jääneen pahasti Twitchin ja Youtuben taakse pelistriimien katselemiseen käytetyissä tuntimäärissä. Androidin ja iOS:n Facebook Gaming -sovelluksen sulkemisesta huolimatta yhteisöpalvelun verkossa toimiva pelistriimipalvelu pysyy ainakin toistaiseksi käytössä.