Coolio on kuollut 59-vuotiaana – tämä kuolemasta tiedetään nyt

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ysärin merkittävimpiin räppäreihin kuulunut Coolio on kuollut 59-vuotiaana. Hänen managerinsa Jarez Posey vahvisti räppärin kuoleman. Mies menehtyi keskiviikkona, mutta kuolinsyy ei ole vielä tiedossa.

Coolion on spekuloitu menehtyneen Los Angelesissa mahdollisesti sydänkohtaukseen. Abc News kertoo miehen olleen ystävänsä luona kyläilemässä, kun hän oli mennyt sanitettitiloihin, eikä tullut sieltä enää ulos. Paikalle soitettiin ambulanssi ja hänet todettiin kuolleeksi. Cooliolla on kuusi lasta, jotka esiintyivät taannoin omassa realityohjelmassa Coolio’s Rules.

Sosiaaliseen mediaan on levinnyt runsaasti suruvalitteluja. Esimerkiksi tunnetut räppärit, kuten Ice Cube ja MC Hammer ovat pahoitelleet ystävänsä poismenoa. Vuonna 1963 syntynyt Coolio oli oikealta nimeltään Artis Leon Ivey Jr.

Coolio oli kotoisin Yhdysvaltojen Los Angelesin Comptonista. Hän julkaisi ensimmäisen singlensä 1980-luvun lopulla. Kappale oli nimeltään Watcha Gonna Do, ja sitä soitettiin paikallisella hip-hop-asemalla. Vuoteen 1994 mennessä hän oli vakiinnuttanut asemansa Los Angelesin rap-skenessä ja allekirjoitti sopimuksen Tommy Boy Recordsin kanssa ja julkaisi debyyttistudioalbuminsa It Takes a Thief.

Albumin single Fantastic Voyage nousi Billboard Hot 100 -listan kolmanneksi. Coolion tunnetuin hitti oli kuitenkin vuotta myöhemmin ilmestynyt legendaarinen kappale, Gangsta’s Paradise. Se nousi listaykköseksi ja siitä tuli vuoden 1995 suurin single. Hän voitti Grammyn parhaasta soolorapistä. Hän teki sittemmin uraa muutamassa elokuvassa ja televisioprojektissa. Mies yritti sovittaa perhe-elämän ja musiikkibisneksen yhteen.