GTA-peleistä suunniteltiin Eminemin tähdittämää elokuvaa – ei käynyt Rockstar Gamesin johtajalle

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rockstar Gamesin luoma Grand Theft Auto lukeutuu kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin pelisarjoihin. Ei siis ole varsinaisesti yllätys, että se on herättänyt vuosien varrella kiinnostusta myös Hollywoodissa. Pelialalla pitkään työskennelleen Kirk Ewingin mukaan elokuvaversio oli jo melko lähellä toteutua 2000-luvun alkuvuosina.

Ewing vieraili taannoin BBC:n Bugzy Malone’s Grandest Game -podcastissa. Ewing oli läheisissä väleissä Rockstar Northiksi myöhemmin muuttuneen DMA Designin tiimin kanssa, minkä lisäksi hänellä oli kytköksiä Hollywoodiin. Hän kertoi podcastissa keskustelleensa Grand Theft Auto -elokuvan mahdollisuudesta Rockstarin johtajan, Sam Houserin kanssa pian GTA3-pelin julkaisun jälkeen.

Ewing paljasti saaneensa myöhemmin puhelun Hollywood-tuottajalta, joka halusi tehdä sopimuksen GTA-peleihin perustuvasta elokuvasta. Ohjaajaksi kaavailtiin alkuperäisen Top Gunin ohjaajaa Tony Scottia ja päärooliin räppäri Eminemiä. Tuottaja oli valmiina tarjoamaan Rockstarille viisi miljoonaa dollaria puhtaana käteen.

Ewing otti nopeasti yhteyttä Houseriin kertoakseen tarjouksesta. Houser ei kuitenkaan ollut enää siinä vaiheessa kiinnostunut GTA-elokuvasta. Hänen mielestään pelisarja oli jo suurempi, kuin yksikään tuon ajan elokuvista.