Nyt se on varmaa: Donald Trump asettuu jälleen presidenttiehdokkaaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Donald Trumpin virka Yhdysvaltojen presidenttinä jäi lopulta yhden kauden mittaiseksi. Nyt hän on kuitenkin ilmoittanut asettuvansa jälleen ehdolle maan seuraavissa presidentinvaaleissa.

Trump ilmoitti ehdokkuudestaan Floridan Mar-a-Lago-kartanossaan tiistaina. Ilmaisuus ei tullut varsinaisesti yllätyksenä, sillä huhut Trumpin uudesta ehdokkuudesta olivat jatkuneet jo kauan. Hän kertoi asettuvansa ehdolle jälleen republikaanipuolueen listoilla.

Trumpin suurimpana pidetty haastaja republikaanien omissa riveissä on Floridan kuvernööri Ron DeSantis. Aikaisemmin häntä tukenut Trump on viime aikoina kritisoinut mahdollista kilpailijaansa puheissaan. DeSantisin ajama politiikka edustaa Trumpin tavoin äärikonservatiivisia arvoja, mutta hänen uskotaan vetoavan Trumpia paremmin myös maltillisiin republikaaneihin.

Yhdysvaltojen seuraavat presidentinvaalit järjestetään 5. marraskuuta 2024. Ennen niitä edessä ovat vielä puolueiden omat esivaalit alkuvuonna 2024.