Brittimiehet etsivät olutta Qatarissa – päätyivät sheikin palatsiin rapsuttelemaan leijonia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kaksi englantilaista miestä on kokenut elämänsä retken jalkapallon MM-kilpailuissa Qatarissa. Kaksikko oli vaellellut pitkin Dohan katuja tarkoituksenaan etsiä olutta. Qatar on islamilainen maa, jossa tulee käyttäytyä konservatiivisesti, eikä alkoholi kuulu kulttuuriin.

Englantilainen kaksikko törmäsi pubin sijaan sheikkiin. Miehet ovat kertoneet uskomattomasta kohtaamisesta sosiaalisessa mediassa. Tarinassa on kaikki elokuvan ainekset.

– Viime yönä tapasimme yhden sheikin pojista ja hän vei meidät palatsiin. Hän näytti meille, että siellä oli leijonia ja kaikkea. Paikalliset ovat toivottaneet meidät todella tervetulleiksi, miehet kertoivat.

– Sanoimme, että periaatteessa etsimme olutta ja hän kertoi käsittelevänsä olutta. Hyppäsimme hänen Toyota Landcruiserinsa takaosaan ja päädyimme suureen palatsiin. Hän näytti meille apinansa ja eksoottisia lintujaan. Se oli hullua.

Jalkapallon MM-kisat järjestetään Qatarissa 20.11.-18.12.2022. Maan viranomaiset ilmoittivat kieltävänsä alkoholin myynnin MM-stadioneilla kaksi päivää ennen turnauksen alkamista. Kisat ovat saaneet valtavasti kritiikkiä Qatarin heikkojen ihmisoikeuksien vuoksi.