Jouluvierailun täydellinen pituus selvisi – sitten kyläilijät alkavat ärsyttämään

Matkailu · Terhi Piiroinen

Jouluna on tapana vierailla ystävien ja sukulaisten luona. Toisinaan vierailu saattaa kestää jopa viikon, mutta tutkimuksen mukaan useammille neljä yötä on jo liikaa. Jouluvierailun ideaali pituus onkin kolme yötä, eli neljä päivää.

Serta Simmons Bedding’s -yhtiön toteuttaman kyselyn mukaan puolet vastaajista uskoo, että yli neljä päivää kestävä kyläily on liikaa. Kyselyyn vastanneet sanoivat, että suurin syy vierailun rajoittamiselle löytyy yöunista, sillä kyläily vaikuttaa yleensä vieraiden ja isäntäväen yöunien pituuteen. Isäntäväki joutuu valvomaan saadakseen vieraansa tyytyväiseksi ja vieraat joutuvat valvomaan auttaakseen isäntäväkeä.

Hyviin yöuniin kannattaa panostaa myös välipäivinä. Siten on paremmalla tuulella seuralaistensa kanssa ja jaksaa touhuta enemmän vapaapäivinä. Neljäntenä päivänä on viisasta päättää visiitti, mikäli haluaa hyvät muistot vierailusta.