Yhdysvaltojen rannikkovartiosto teki shokkilöydön – valtava huume-erä Juhla Mokka -paketeissa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen rannikkovartiosto kertoo takavarikoineensa kymmenien miljoonien eurojen arvoisen huume-erän. Suomalaisten näkökulmasta erikoisen tapauksesta tekee se, että huumeet oli kätketty meille tuttuihin kahvipaketteihin.

Laittomat huumeet löydettiin kalastusaluksesta Omaninlahdella 30. tammikuuta. Rannikkovartiosto takavarikoi laivasta yli 511 kiloa metamfetamiinia ja yli 3 990 kiloa hasista. Niiden arvo olisi ollut viranomaisten mukaan katukaupassa yhteensä 33 miljoonaa dollaria eli noin 30 miljoonaa euroa.

Yhdysvaltojen rannikkovartiosto julkaisi kuvan aluksesta tehdystä löydöstä. Sen perusteella ainakin osa huumeista oli kätketty Juhla Mokka -kahvipakkauksiin. Tiedossa ei ole, kuinka laittomat aineet olivat päätyneet suomalaisen kahvipaahtimon pakkauksiin.