Jokelan kirkon kello katosi yli vuosi sitten – nyt poliisi löysi sen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jokelassa tapahtui lokakuussa 2021 harvinaislaatuinen rikos. Joku varasti paikallisen kirkon kellot keskellä yötä. Kadonneista kelloista pienempi löytyi marraskuussa 2021, mutta isompi jäi kadoksiin.

Nyt Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa löytäneensä myös toisen varastetuista kalloista. Poliisin mukaan tutkinta eteni ratkaisevasti viime viikkojen aikana, kun kirkonkellon sijainnista saatiin uusia tietoja. Tuusulan seurakunnalle lähipäivinä palautettavan kellon löytöpaikkaa ei toistaiseksi kerrottu julkisuuteen.

– Tutkinnallisista syistä löytyneen kirkonkellon tarkkaa löytymispaikkaa emme tässä vaiheessa voi vielä paljastaa. Rikosasia on nyt siirtynyt syyteharkintaan ja asiassa tehdään vielä lisätutkintaa. Uusia epäiltyä ei tutkinnan edetessä ole ilmaantunut, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauno Jämsä.

Kellot katosivat kellotapulista 23.-24. lokakuuta 2021 välisenä aikana. Tapausta on tutkittu rikosnimikkeellä törkeä varkaus. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan se on ollut koko ajan aktiivisessa tutkinnassa.