Voiko harmaantumista estää? Asiantuntija suosittelee yhtä konstia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset alkavat harmaantua noin 35 ikävuoden paikkeilla. Osa kammoksuu harmaita hiuksia ja partakarvoja, kun taas toiset ovat ylpeitä hopeaketun ulkonäöstään. Harmaantuminen on osa luonnollista ikääntymisprosessia. Markkinoilla on erilaisia lisäravinteita, joiden väitetään ehkäisevän hiusten harmaantumista.

– Tällä hetkellä ei ole tietääkseni tieteellisiä tutkimuksia, jotka osoittaisivat, että lisäravinteet vaikuttavat melaniinin tuotantoon ja siten estävät hiusten harmaantumista, ammattikampaaja Nick Stenson sanoo PureWow-julkaisulle.

On mahdollista, että tiettyjen vitamiinien, kuten D-, B12-, B9- ja B5-vitamiinien sekä kivennäisaineiden, kuten raudan, kalsiumin tai sinkin nauttiminen voivat auttaa. Ne auttavat ainoastaan silloin, jos henkilöllä on niiden puutos todettu lääketieteellisesti. Lisäksi stressi lisää harmaita hiuksia, joten rento elämäntyyli voi vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointia parantavasti ja vähentää siten myös harmaita. Toisaalta harmaat hiukset ovat tyylikkäät, jos ne on hoidettu hyvin.