Uusi retkeilyopas Pohjois-Norjaan – esittelyssä 17 eri kansallispuistoa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Oletko sinäkin tehnyt kesäreissun Pohjois-Norjaan? Et ole varmasti ainoa, sillä pohjoisen Skandinavian maisemat houkuttelevat lukuisia retkeilijöitä luokseen vuosittain. Nyt Pohjois-Norjan kansallispuistot on koostettu yhden oppaan sisälle.

Kirjasta saa selkeästi ja kootusti retkeilyideat ja ohjeet kaikkiin Pohjois-Norjan kansallispuistoihin. Jokaisesta puistosta esitellään historiaa, luontoa, lajistoa ja retkeilymahdollisuuksia. Teoksen kirjoittajat ja kuvaajat Sanna Häkkänen ja Oula Niemelä esittelevät puistojen keskeiset retkeilijän palvelut, tuvat ja reitit ja antavat vinkkejä niin päiväretkille kuin pidemmillekin vaelluksille.

Jokaisen kansallispuiston yhteydestä löytyvät myös tupien, nähtävyyksien ja pysäköintipaikkojen koordinaatit sekä monipuolisesti verkko-osoitteita, joista hakea lisätietoa. Kirjassa on jokaisesta puistosta kartta, johon on merkitty kirjassa mainitut kohteet, pysäköintipaikat ja tuvat.