Julkkislääkäri Lisa Marie Presleyn kuolemasta: ”Laihdutustrendien vaaroista pitäisi puhua enemmän”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elvis Presleyn ainoa jälkeläinen Lisa Marie Presley menehtyi 12. tammikuuta 54-vuotiaana. Kuolinsyy oli ohutsuolen tukkeutuminen laihdutusleikkauksen jälkeen. Botched-sarjassa esiintyvä plastiikkakirurgi Terry Dubrow vaatii, että julkisuudessa puhuttaisiin enemmän lihavuusleikkausten ja laihdutuslääkkeiden käytön vaaroista.

Dubrow kehottaa nyt laihdutusasiantuntijoita lisäämään tietoisuutta painonpudotushoitojen, kuten laihdutuslääke Ozempicin ja laihdutusleikkauksen vaaroista. Hän varoitti, että leikkauksen ja lääkkeiden yhteisvaikutus voi johtaa tappavaan tilanteeseen. Tästä ei puhuta hänen mukaansa tarpeeksi, TMZ uutisoi.

Laihdutusleikkaus voi luoda suolistoon arpikudosta. Muita toimenpiteeseen liittyviä pitkäaikaisriskejä ovat tyrät, sappikivet, aliravitsemus, alhainen verensokeri, haavaumat, refluksitauti ja dumping-oireyhtymä. Sitten arpikudoksen, painonpudotuslääkkeiden aiheuttaman hidastuneen aineenvaihdunnan ja kivun peittämiseen tarkoitettujen opioidien yhdistelmä voi osoittautua kohtalokkaaksi sekoitukseksi aivan kuten Presleyllä kävi.