Lentomatkustajia kehotettiin istumaan oksennukseen – lentoyhtiö pahoitteli

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lentoyhtiö Air Canada on pahoitellut taannoisella lennolla tapahtunutta välikohtausta. Kahta matkustajaa kehotettiin istumaan heikosti siivotuille penkeille, joiden päälle oli oksennettu aikaisemmalla lennolla.

Air Canadan lennolla Las Vegasista Montrealiin matkustanut Susan Benson kertoi tapahtumista sosiaalisessa mediassa. Hänen mukaansa koneessa leijaili oksennuksesta peräisin ollut paha haju. Lentoyhtiön työntekijät olivat yrittäneet siivota penkkejä nopeasti kahvipapujen ja hajusteiden avulla, mutta haju ja oksennuksen jäljet säilyivät.

Järkyttyneet matkustajat olivat Bensonin mukaan kieltäytyneet istumasta penkeille. Lennon oli kuitenkin kerrottu olevan täysi, eikä vaihtoehtoja näin ollen ollut. Lopulta matkustajat poistettiin koneesta vartijoiden toimesta.

Lentoyhtiö perusteli matkustajien poistamista epäasiallisella käytöksellä. Bensonin mukaan tämä ei kuitenkaan pitänyt paikkansa. Hän kertoi matkustajien olleen syystä hermostuneita mutta asiallisesti käyttäytyviä.

CNN:n mukaan Air Canada on tiedottanut pahoitelleensa tapausta matkustajille. Lentoyhtiön mukaan matkustajia ei kohdeltu yhtiön toimintamenetelmien mukaisesti, ja tapausta tutkitaan.