Kiinan muurilla raju tuhotyö – kahden epäillään vahingoittaneen muuria kaivinkoneella

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaksi ihmistä on pidätetty Kiinan Youyun piirikunnassa tuhotyöstä epäiltynä. Heidän epäillään vahingoittaneen Kiinan muuria kaivinkoneella. Asiasta uutisoi muun muassa CNN.

Kiinan muuriin ilmestyi aukko Shaanxin maakunnan pohjoisosassa 24. elokuuta. Asiaa tutkineile viranomaisille selvisi, että 38-vuotias mies ja 55-vuotias nainen olivat tuhonneet osan muurista kaivinkoneella. He kertoivat halunneensa luoda oikotien muurin läpi.

Miehen ja naisen kuvaillaan aiheuttaneen korvaamatonta vahinkoa muuriin ja heikentäneen rakennelman turvallisuutta. Kiinan Muurin Shaanxissa sijaitseva osio valmistui vuosina 1368-1644 vallassa olleen Ming-dynastian aikaan. Yhteensä tuhansien kilometrien pituinen Kiinan muuri on Unescon maailmanperintökohde, merkittävä historiallinen monumentti ja suosittu matkailukohde.