Suomalainen rallitähti Juha Salo loettaa uransa – viimeinen SM-ralli syyskuun lopussa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kymmenkertainen rallin Suomen-mestari Juha Salo lopettaa uransa. Jo vuonna 1994 ralliuransa aloittanut 46-vuotias autourheilija aikoo ajaa viimeistä kertaa SM-rallissa syyskuun lopussa Kokkolassa.

Kymmenen SM-kullan ohella Salo on voittanut SM-kilpailuissa kahdesti hopeaa ja kahdesti pronssia. Häntä paremmaksi mitallisaldossa on laittanut suomalaisissa rallikipailuissa vain Kyösti Hämäläinen, joka voitti 1970- ja 1980-luvuilla 13 kertaa kultaa SM-kilpailuissa. Salon mukaan hän kypsytteli ajatusta lopettamisesta kesän aikana, ja lopullinen päätös tapahtui taannoisen Lahden SM-rallin jälkeen.

– Lahden SM-ralli oli meiltä kauden parasta tekemistä: kolme pohja-aikaa, sijoitukset tasaisesti kärkinipussa ja tuloksena toinen sija. Mutta koin rallin jälkeen yhä, että minun on aika jäädä ensi kauden alusta rallin SM-sarjasta sivuun, Salo kertoo tiedotteessa.

Vaikka Salo aikoo jättää aktiiviuran taakseen, kertoo hän voivansa tehdä jatkossakin jotain muuta lajiin liittyvää. Rallin SM-sarjan Kokkolan osakilpailu ajetaan 29.-30. syyskuuta.