Tehotarkastus narautti vankilan henkilöstöä – irtosuhteita ja huumeita

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Seitsemän Yhdysvaltojen Etelä-Carolinan vankilan työntekijää pidätettiin äskettäin ja he saivat syytteet rikoksista. Väärinkäytökset tulivat ilmi tehotutkinnan aikana, jossa selvitettiin vankilaan huumeita ja kännyköitä salakuljettaneiden työntekijöiden henkilöllisyyttä. Samalla selvisi, että joillakin vankilan työntekijöillä oli ollut intiimejä suhteita vankien kanssa.

– Olemme edelleen keskittyneet ongelmiin, joita esimerkiksi matkapuhelinten salakuljetus vankiloissa aiheuttaa. Se vaikuttaa korruptioon, talousrikosiin ja huumekauppaan. Nyt meillä on jopa näyttöä vankilasta käsin suoritetusta lasten hyväksikäytöstä, Etelä-Carolinan oikeusministeri Alan Wilson sanoi lehdistötiedotteessa.

Muun muassa vankilan ruokapalvelupäällikkö Brian Keelyksi ja vartija Brittany Welch pidätettiin ratsiassa. Keely oli laatinut vankien kanssa sopimuksia myydäkseen salakuljetettuja matkapuhelimia heille. Hän oli myös kätkenyt huumeita kahvihuoneeseen, The State raportoi.

Muut pidätettynä olevat vangit ovat syyllistyneet rahanpesuun, intiimiin kanssakäymiseen vankien kanssa sekä huumeiden ja matkapuhelimien salakuljetukseen. Tutkijat löysivät operaation aikana 600 grammaa metamfetamiinia, 200 grammaa kokaiinia sekä marihuanaa, tupakkaa ja matkapuhelimia.