Tältä näyttävät Valkoisen talon tämänvuotiset joulukoristelut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jouluun valmistautuminen on alkanut toden teolla, mikä tietää monissa kodeissa myös joulukoristelun aloittamista. Yhdysvaltain presidentin virka-asunto Valkoinen talo ei ole poikkeus. Valkoinen talo saa vuosittain satojen vapaaehtoisten toteuttaman värikkään jouluisen ilmeen.

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Jill Biden esitteli maanantaina 27. marraskuuta Valkoisen talon jouluilmeen. Tämän vuotisena teemana on Magic, Wonder and Joy eli taika, ihme ja riemu. Sen inspiraationa toimi Bidenin mukaan lasten kokemus joulusta.

Valkoisessa talossa on tänä vuonna yhteensä 98 joulukuusta, lähes 34 000 joulukoristetta, 72 seppelettä ja noin 142 000 jouluvaloa. Valkoisen talon virallinen joulukuusi sijaitsee valtiokerroksen sinisenä huoneena tunnetussa tilassa. Joulukuusessa lukevat kaikkien maan osavaltiojen ja territorioiden nimet.

Gold Star -joulukuusen koristeisiin on kaiverrettu kaikkien tänä vuonna kuolleiden sotilashenkilöiden nimet. Pohjakerroksen käytävän pylväät on puolestaan koristeltu eri puolilla maailmaa asuvien lasten kirjeillä Joulupukille. State Dining Room -ruokasalista löytyy puolestaan Joulupukin työpaja ja piparkakkuversio Valkoisesta talosta.