Yhdysvalloissa puhkeaa sisällissota uutuuselokuvassa – raju maistiainen julkaistiin verkossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tänä keväänä ensi-iltansa saava Civil War -elokuva on jo etukäteen aiheuttanut kohua aihepiirillään. Elokuvassa Yhdysvallat on muuttunut sotatantereeksi uuden sisällissodan vuoksi.

Civil War -elokuva seuraa toimittajajoukkoa, joka matkaa Yhdysvaltojen halki sodan keskellä. Eloonjääminen muuttuu kamppailuksi maan diktatuuriksi muuttuneen hallituksen ja militanttiryhmien ottaessa toisistaan mittaa ja suorittaessa säännöllisesti sotarikoksia. Esimakua elokuvasta saadaan sen tuoreessa trailerissa.

Kirsten Dunstin, Jesse Plemonsin ja Nick Offermanin tähdittämän Civil Warin on ohjannut Alex Garland, jonka aikaisempia töitä ovat muun muassa Ex Machina ja Annihilation sekä 28 päivää myöhemmin -elokuvan käsikirjoitus. Laatuelokuvista tunnetun A24-yhtiön levittämä elokuva saa Suomen ensi-iltansa 24. huhtikuuta.