Ghostattiinko sinut? Näin voit tekstata hänelle

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ghostaaminen tarkoittaa sitä, että tapailukumppani lopettaa hiljalleen yhteydenpidon ja katoaa. Ei selityksiä. Jätetylle osapuolelle jää vain kasa kysymyksiä, joihin hän ei saa välttämättä koskaan vastauksia.

Ghostaajalle viestittäminen on viimeinen keino saada selville syy, miksi hän lopetti yhteydenpidon yllättäen. Hänelle voi lähettää viestin, jossa kyselee kuulumisia neutraaliin sävyyn, kuten: ”Hei, tulit mieleeni, mitä kuuluu?”. Hänelle voi myös kertoa, että nautti yhteydestä mikä heillä oli aiemmin. Toisaalta hänelle voi kertoa, koska yhteydenpito on jäänyt, on sinulla aikomuksena mennä elämässä eteenpäin ja tapailla muita ihmisiä.

Yksi keino on kertoa ghostaajalle, että on lähdössä esimerkiksi viettämään iltaa ystävien kanssa ja kutsuu samalla hänet mukaan. Tekstiviesti voi olla myös hauska tapa jakaa yhteinen muisto, kuten se, että on kuullut henkilön lempikappaleen radiosta ja samalla tyyppi on tullut mieleen. Yhtä sallittua on ilmaista oma pettymys siihen, että henkilö ei kertonut syitä yhteydenpidon päättymiseen. Se kannattaa kertoa omasta näkökulmasta katsoen.