Viime vuoden suosituimmat lasten nimet paljastettiin

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Digi- ja väestövirasto on paljastanut, mitkä olivat vuonna 2023 Suomessa syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Kaksi vuotta suosituimpien nimien titteliä hallinneet Olivia ja Leo saivat väistyä. Ensimmäiselle sijalle nousivat nyt Aino ja Eino.

Aino-nimen sai viime vuonna 264 lasta ja Eino-nimen 376 lasta. Oliviaksi ristittiin 245 lasta ja Leoksi 278 lasta. Ruotsinkielisten lasten ykkössijalla olivat Ellen ja Liam ja muunkielisten listalla Sofia sekä Adam.

Suosituimpien tyttöjen nimien listalla olivat myös Olivia, Aada, Lilja ja Sofia. Suosituimpien poikien nimien kärkisijoille nousivat puolestaan Oliver, Väinö, Elias ja Onni. Poikien nimien kärkikymmenikön kahdeksannelle sijalle nousi Vilho, joka oli vuonna 2022 sijalla 15.

– Suosituimpien nimien listalla ei ole tapahtunut suuria muutoksia verrattuna viime vuosiin. Perinteisiksi mielletyt etunimet jatkavat listan kärkisijoilla. Usein vanhemmille on myös tärkeää, että nimi on helposti käytettävissä ulkomailla. Pehmeät äännerakenteet ovat suosiossa, kertoo tiedotteessa Digi- ja väestöviraston henkikirjoittaja Laura Mattila.