Saitko tekstiviestin positiivisesta luottorekisteristä? Kyseessä on huijaus

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Positiivinen luottorekisteri avautui huhtikuussa. Se on saanut heti huijarit liikkeelle. Ensimmäiset huijausviestit rekisterin nimissä lähetettiin jo helmikuussa ennen sen varsinaista avautumista.

Rekisterin avauduttua huijausviestejä on ollut jälleen liikkeellä. Niissä vastaanottajalle väitetään, että hänet on lisätty positiiviseen luottorekisteriin. Vastaanottajaa pyydetään vahvistamaan tietonsa mukana olevan linkin kautta.

Linkki johtaa todellisuudessa huijaussivustolle. Positiivisen luottorekisterin nimissä lähetetyt viestit ovat aina huijauksia, sillä sellaisia ei todellisuudessa lähetetä.

– Saamme rekisteriin tiedot suoraan luotonantajilta, emme pyydä niitä yksityishenkilöiltä. Henkilöiden ei siis tule klikata tekstiviestillä mahdollisesti heille tullutta linkkiä. Me rekisteristä emme lähetä yksityishenkilöille tekstiviestejä, hankejohtaja Aino Sarakorpi kertoo tiedotteessa.

Yksityishenkilöt voivat tarkistaa rekisterin tiedot vain rekisterin omasta sähköisestä asiointipalvelusta. Palveluun suositellaan kirjautumaan suoraan rekisterin sivuilta osoitteesta www.positiivinenluottotietorekisteri.fi. Hakukoneiden kautta palveluun hakeutumista suositellaan välttämään, sillä hakutuloksissa voi esiintyä aidolta näyttäviä huijaussivustoja.