Mies juossut tuhat maratonia – yhteisaika 3 363 tuntia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen Steve Edwards on todellinen maratoonari. 61-vuotias urheilija on rikkonut maailmanennätyksen juostuaan elämänsä 1 000. maratonissa. Hän ei ole ainoa tuhat maratonia juossut ihminen, mutta hänen juoksemiensa maratonien yhteenlaskettu aika on nopein.

Edwardsin juoksemien maratonien yhteisaika on 3 363 tuntia, 4 minuuttia ja 2 sekuntia. Edwardsin lisäksi noin 50 muuta ihmistä on juossut elämänsä aikana tuhat maratonia. Niiden aika on ollut keskimäärin yli neljä tuntia, kun taas Edwards on saavuttanut maaliviivan keskimäärin 3 tunnissa, 21 minuutissa ja 47 sekunnissa.

Juostuaan elämänsä ensimmäisen maratonin 18-vuotiaana Edwards vannoi, ettei hän tekisi niin enää koskaan. Toisin kuitenkin kävi. Edwards on juossut maratonin keskimäärin joka 13. päivä viimeisten 36 vuoden ajan.

Edwards keräsi 1 000. maratonillaan rahaa Kate’s Home Nursing -hyväntekeväisyysjärjestölle yli 10 000 punnan edestä. BBC:n mukaan kohde valikoitui, sillä Edwardsin sairaanhoitajana työskentelevä Teresa-vaimo on mukana järjestössä.