Teoria kolmesta elämän rakkaudesta – oletko jo kokenut jokaisen?

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Rakkaus on yksi elämän suurimmista mysteereistä ja tunteista, joka koskettaa jokaisen sydäntä eri tavoin. Monilla meistä on kokemuksia rakkaudesta, joka muuttaa elämäämme ja jättää jälkensä. Rakkaudesta on olemassa Poosh-sivuston mukaan myös kolmen rakkauden teoria.

Kolmen rakkauden teorian mukaan ihminen kohtaa elämässään kolme erilaista ja merkittävää rakkaustyyppiä, joista jokainen opettaa jotain uutta itsestämme ja suhteistamme.

1. Ensimmäinen rakkaus: Nuoruuden huuma Ensimmäinen rakkaus on usein nuoruudessa koettu, intensiivinen ja idealistinen. Tämä rakkaus on täynnä unelmia ja romanttisia odotuksia, jotka heijastavat enemmän sitä, mitä kuvittelemme rakkauden olevan, kuin sitä, mitä se todellisuudessa on. Tämä rakkaus opettaa meille paljon tunteistamme ja siitä, miten koemme kiintymyksen.

2. Toinen rakkaus: Intensiivinen rakkaus Toinen rakkaus on usein haastava ja vaikuttava kokemus, joka tuo mukanaan suuria ylä- ja alamäkiä. Tämä rakkaus voi olla täynnä draamaa, riippuvuutta ja epävarmuutta. Se on yleensä se rakkaus, joka opettaa meille eniten itsestämme ja siitä, mitä emme halua suhteessa.

3. Kolmas rakkaus: Kypsä ja ehdoton Kolmas rakkaus on usein se, joka tulee yllättäen ja tuntuu helpolta ja luonnolliselta. Tämä rakkaus on kypsää, turvallista ja ehdoitta hyväksyvää. Se ei ole täydellinen, mutta se on todellista ja kestävää. Kolmas rakkaus on usein se, joka tuntuu eniten kodilta ja jossa molemmat osapuolet voivat olla täysin omia itsejään.