Yhdysvaltojen uudesta B-21-pommikoneesta julkaistiin kuvia – kykenee kantamaan ydinpommeja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain ilmavoimille on kehitelty uudenlainen pommikone. Northorp Grumman B-21 Raider on suunniteltu korvaamaan nykyiset B-1 ja B-2 -koneet. Viime vuonna ensilentonsa tehneestä pommikoneesta on nyt julkaistu ensimmäisiä virallisia kuvia.

B-21 on häivepommittaja, eli sen havaitseminen on suunniteltu haastavaksi niin paljain silmin kuin tutkankin avulla. Tämä selittää koneen ufoon verratun kolmiomaisen ulkomuodon. Koneen koelennot jatkuvat Edwardsin lentotukikohdassa Kaliforniassa.

B-21 on suunniteltu kantamaan ydinpommeja. Kone soveltuu myös toisenlaisten räjähteiden ja risteilyohjusten kantamiseen. Yhdysvaltain ilmavoimien suunnitelmissa on tilata yhteensä noin 100 pommikonetta, joista jokainen maksaa arviolta hurjat 700 miljoonaa dollaria.