Uimaranta suljettiin Mikkelissä erikoisesta syystä – uiminen ehdottomasti kielletty

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesäiset ilmat houkuttelevat uimaan, mutta Mikkelin Kaihun uimarannalla pulikointi ei ole toistaiseksi sallittua. Etelä-Savon Pelastuslaitos on kieltänyt uimasta suositulla rannalla. Alue on suljettu huomionauhojen ja kylttien avulla.

Mikkelin kaupungin mukaan Kaihun uimaranta suljettiin järvestä löytyneiden vierasesineiden vuoksi. Ne saattavat aiheuttaa vaaran uimareille. Kaupunki tiedotti myöhemmin, että vierasesineet ovat todennäköisesti rannan vanhan laiturin kiinnitystarvikkeita.

Kaihun uimarannan laiturialue sukelletaan, ja ranta-alueelta poistetaan sinne kuulumattomat esineet. Kaupunki pyysi sukeltamiseen virka-apua Etelä-Savon pelastuslaitokselta. Uimaranta avataan uudelleen, kunhan se on todettu turvalliseksi.

Kaihun uimaranta sijaitsee lähellä Mikkelin keskustaa. Suositulta uimarannalta löytyy muun muassa hyppytorni, laituri, rantalentopallokenttä ja leikkipaikka. Uimaranta turvasukelletaan vuosittain, ja viimeksi vedestä löydettiin muun muassa sähköskootti, lautoja, tölkkejä ja pulloja.