This is Sparta! 300-elokuvalle jatkoa televisiosarjassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

300-elokuva oli yksi aikansa suurimmista elokuvatapauksista. Vuonna 2006 ilmestynyt toimintaelokuva kertoi spartalaisten ja persialaisten joukkojen välisestä Thermopylain taistelusta sarjakuvamaisella ja väritetyllä tyylillä. Elokuva muistetaan muun muassa lentäväksi lauseeksi muodostuneesta ”this is Sparta”-repliikistä.

300-elokuvalle suunnitellaan nyt jatkoa televisiosarjan muodossa. Variety-lehden mukaan tuotantoyhtiö Warner Bros. Television käy parhaillaan neuvotteluja alkuperäisen elokuvan ohjanneen Zack Snyderin kanssa. Tarkoituksena on, että Snyder toimisi sarjan ohjaajana ja vastaavana tuottajana.

Frank Millerin sarjakuvaan perustuvassa elokuvassa Spartan kuningas Leonidas johti pienen eliittisotilaiden ryhmän taisteluun Persian kuningas Kserkseen huomattavasti suurempaa armeijaa vastaan. Elokuvan päärooleissa nähtiin muun muassa Gerard Butler, Lena Headey ja Dominic West. Valtavaksi hitiksi lippuluukulla noussut elokuva sai myöhemmin jatko-osan 300: Imperiumin nousu.