Suomalainen menestysresepti -finalistit valittu – tällaisia ruokainnovaatioita löytyi

Suomalaisen menestysresepti -kilpailun seitsemäs tuotantokausi on edennyt finaaliin saakka, ja tänä vuonna voitosta kisaa kuusi omaleimaista ja innovatiivista ruokatuotetta. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin kotimaisia ruoka-alan osaajia ja tarjota heidän tuotteilleen näkyvyyttä S-ryhmän kaupoissa.

MAINOS ALKAA
MAINOS LOPPUU

Finaalipaikan nappasivat Anemone Aaltosen kahvimarja-energiajuoma, Antti Helkalan suomalainen bagel, Elina Leskisen ravistettava salaatti, Samuli Wirgentiuksen valmislettutaikina, Iita Tyykiluodon siemenrieska ja Kaisa Somerpalon hybridipyörykkä. Jokainen tuote yhdistää modernin tuotekehityksen ja suomalaisen ruokaperinteen uudella tavalla.

Kilpailun tuomarin, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtajan Antti Oksan mukaan finalisteissa näkyy poikkeuksellisen korkea taso ja tinkimätön intohimo ruokaan. Kilpailu on S-ryhmälle tärkeä alusta uusien ruokainnovaatioden esiin nostamiseen, ja aikaisempien vuosien voittajatuotteet ovatkin nousseet ruokakauppojen halutuimpien uutuuksien joukkoon.

Tuttuun tapaan myös ruokakauppojen asiakkaat pääsevät maistelemaan voitosta kilpailevia ruokainnovaatioita ennen kuin kisa on ratkennut. Tämän vuoden finalistit pääsevät kauppojen hyllyille jo finaalijaksoa seuraavana aamuna, mikä antaa kuluttajille mahdollisuuden testata tuotteita ja vaikuttaa niiden tulevaan suosioon.

Finalistijoukko on monipuolinen ja edustaa eri puolilta Suomea tulevia tekijöitä. Joukosta löytyy kahvipavun sivuvirtatuotteesta syntynyt energiajuoma Lahdesta, Lappeenrannan leipomoperinteeseen perustuva bagel, helsinkiläisen lapsiperhearjen keskeltä kehitetty ravistettava salaatti, porvoolaisen Michelin-kokin valmislettutaikina, oululaisen nuoren yrittäjän päivittämä siemenrieska ja uudenlaista proteiiniyhdistelmää hyödyntävä hybridipyörykkä.

Kilpailun voittaja ratkeaa tiistaina 27. tammikuuta 2026 esitettävässä finaalijaksossa. Voittaja saa itselleen näyttävän lanseerauksen ja mahdollisuuden kasvattaa keksintönsä valtakunnallisesti tunnetuksi tuotteeksi suomalaisissa ruokapöydissä.

Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten , , tai laajemmin aihealueesta Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset.