Törkeimmät paikannimet listattiin – kehtaisitko asua tällaisessa paikassa?

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Edistyksellisenäkin pidetty Yhdysvallat on joiltain osin jäänyt menneisyyteen. Tämän osoittavat rasistiset ja loukkaavat paikannimet, joita edelleen löytyy ympäri maata. Yhdysvalloista löytyy 797 neekeri-nimitykseen viittaavaa Negroa, 6 Polakkia, 10 Raajarikkoista, 58 Mustalaista ja seitsemän ”Tummaa”.

Jopa yhdeksän osavaltiota yrittää päästä eroon Squaw-nimestä, joka annettiin alueille intiaaninaisten mukaan. Sana tarkoittaa sekä naisten sukupuolielimiä että huonomaineista naista. Daily Mail -sivuston mukaan halventavat paikannimet juontavat juurensa maan menneisyyteen. Niiden antamisella merkittiin eri rotuisten ihmisten asuttamat alueet.

Nyt monet osavaltiot haluavat haudata rasistisen perinteen muistot nimeämällä paikat uusiksi. Yhdysvaltojen hallitus on mennyt asiassa niin pitkälle, että on julistanut tummaan väestöön viittaavan nigger-sanan ja japanilaisista käytetyn jap-nimityksen laittomiksi paikannimissä.

Osataan sitä kuitenkin myös Suomessakin, sillä esimerkiksi Vaasassa oli vielä jokunen vuosi sitten kokonainen asuinalue nimeltä Neekerikylä. Sittemmin alueen nimi on jo vaihdettu Aaltopuistoksi, mutta esimerkiksi kadunnimessä muinaisjäänne on edelleen olemassa.