Movies on PSP (PC)

Pelit · Stara.fi

Tuoreelle PSP -käsikonsolille tullaan pelien lisäksi julkaisemaan myös muita ohjelmia. Yksi mielenkiintoisimmista on X-OOM Movies on PSP, joka pakkaa mm. DVD-elokuvat muistikortille niin, että niitä voi katsoa PSP:llä missä tahansa.

Softan testivaiheessa toimituksen käytössä ei ollut vielä PSP-laitetta, mutta PC-pohjaista ohjelmaa voi hyvin testata ilmankin.

Ensivaikutelma oli heikko, sillä ohjelma ei suostunut pakkaamaan Universal Pictures -yhtiön julkaisemaa Perhe on Painajainen -elokuvaa lainkaan, vaan ruutuun tuli ilmoitus jonka mukaan suojattua DVD-materiaalia ei voi pakata tällä ohjelmalla. Sama ilmoitus tuli testattaessa Buena Vistan Asema49 -elokuvalla.

Suunnitelmat leffa-arkiston siirtämisestä PSP:lle voi siis unohtaa. Lopulta testasimme vielä Nordisk Filmin julkaisemaa Sidottu-elokuvaa, joka lähtikin välittömästi pakkautumaan.

Mikään vauhtihirmu Movies on PSP ei ole, sillä elokuvan pakkaus 512 megaiseksi kesti reilut puolitoista tuntia ja ohjelma käytti normaalia tehokkaammasta läppäristä lähes kaiken tehon. Laitteistovaatimuksena on vähintään Pentium III 800 MHz, mutta tarve on selvästi tehokkaammalle koneelle.

Puolentoista tunnin odotuksen jälkeen elokuva oli valmiina mp4-muodossa ja alle 512 kokoisena. Windows Media Player ei kyseistä muotoa näyttänyt, mutta Real Player ja Quicktime esittivät leffan mukisematta. Pakatun elokuvan taso oli huippuluokkaa ja toimi hienosti myös PC:n näytöllä. Tekstitystä lopputuloksessa ei ole lainkaan, ja sitä voisi tarvita vaikka kuulokkeet olisivatkin korvilla ruuhkabussissa.

DVD-leffojen lisäksi ohjelma tukee myös mm. VCD, SVCD, DivX, AVI, WMV, Real ja MPEG -muotoista materiaalia, mutta testattu ohjelma ei pakannut näitä lainkaan. Uudelleen asentaminen ja päivitys eivät poistanut ongelmaa.

Ideana Movies on PSP on loistava, mutta toteutuksessa on vielä parantamisen varaa. Ohjelmaa on tosin helppo päivittää automaattisesti verkossa, joten parannuksia on varmasti tulossa.

Plussat:
+ Upea kuvanlaatu
+ Lisää DVD-elokuvien käyttömahdollisuuksia
+ Paljon tuettuja videoformaatteja

Miinukset:
– Ei pakkaa kopiosuojattuja DVD-elokuvia
– Muidenkin kuvaformaattien pakkaus bugittaa
– Yhden DVD-elokuvan pakkaus kestää 1,5 tuntia
– Ei tekstitystä

Pisteet 2/5

Uusimmat