HIM teki listahistoriaa Yhdysvalloissa ja Britanniassa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen yhtye on ensimmäistä kertaa noussut maailman arvostetuimman albumilistan kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Parhaillaan yhdysvaltain kiertuettaan aloittava HIM nousi Yhdysvaltain albumilistalla upeasti peräti sijalle 18. albumillaan Dark Light.

Yhdysvalloissa levyä myytiin julkaisuviikolla 46.000 kappaletta. Listasijoitus ei olisi voinut tulla parempaan aikaan kiertuetta ja tulevaa menestystä ajatellen.

Kyseessä on kaikkien aikojen paras suomalaisen yhtyeen listasijoitus ulkomailla. Menestystä lisää se, että samaan aikaan Dark Light debytoi top 20:ssä myös maailman toiseksi arvostetuimmalla albumilistalla Britanniassa. Briteissä sijoitus on sama kuin Yhdysvalloissa, eli 18.

Euroopan menestys on upea saavutus, mutta top 20 listasijoitus maailman suurimmilla musiikkimarkkinoilla Yhdysvalloissa on jo juhlinnan arvoinen asia. Viihdelehti Stara.fi:n saamien tietojen mukaan HIM on kautta aikojen ensimmäinen suomalainen yhtye Billboardin albumilistan top 20:ssä.

Dark Light menestyy hyvin myös Euroopassa. Albumi on parhaillaan Kreikan ja Suomen albumilistojen ykkösenä. Saksassa sijoitus on 4. ja Ruotsissa 3.