Emma-gaala tarjosi myös yllätyksiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry. palkitsi jälleen lauantai-iltana jäsenyritystensä artisteja vuosittaisessa Emma-gaalassa Helsingin Kulttuuritalolla.

Illan voittoisin yhtye oli PMMP, joka palkittiin vuoden yhtyeenä. Lisäksi duon Kovemmat kädet -albumi sai parhaan albumin ja parhaan pop-albumin Emmat. Poets of the Fall voitti vuoden yhtyetulokkaan ja vuoden debyyttialbumin Emmat.

Vuoden tuottajan Emma päätyi odotusten mukaisesti Jukka Immoselle, HIM palkittiin vuoden rocklevystä ja parhaasta kappaleesta Wings Of A Butterfly. Viime vuoden parhaasta metallilevystä Emman vei Teräsbetonin Metallitotuus. Vuoden miessolistiksi valittiin Kari Tapio.

Emma-gaala tarjosi myös yllätyksiä, sillä vuoden naissolistin Emman pokkasi Maija Vilkkumaa ja vuoden hiphop/dance-albumista palkittiin Redraman Street Music.

Emma-palkinnot jaetaan pääasiassa ÄKT:n jäsenyritysten artisteille. Yhdistyksen ulkopuolisille palkinto on päätynyt harvoin. Esimerkiksi Suomen suosituimpiin lukeutuva rockyhtye Apulanta on jäänyt aina ilman palkintoa, koska heidän levy-yhtiönsä ei ole ÄKT:n jäsen.

Vuonna 2004 kaksi kotimaista sinkkua ylitti platinalevyrajan – Nightwishin Nemo ja Apulannan Pudota-EP. Jälkimmäinen oli myös kymmenen viikkoa listaykkösenä, mutta Apulanta ei päässyt edes ehdolle Emma-pystin saajaksi. Viime vuonna yhtyeen keulahahmo Toni Wirtanen kirjoittikin Levy-yhtiönsä foorumilla koko Emma-gaalan olevan ”Sisäpiirien suihinottoa.”.

– Mikä suomalainen bändi on myynyt melkeinpä puoli miljoonaa äänitettä ja viettänyt yli 70 viikkoa Suomen albumi- tai singlelistan ykkösenä, mutta joka ei kuitenkaan ole juuri ikinä Emma-ehdokkaana, saati sitten saanut yhtään pystiä? Niinpä…, Wirtanen totesi kirjoituksessaan.

Uusimmat