Husky Rescue teki vuoden parhaan musavideon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset musiikkivideot asetettiin taas järjestykseen vuosittaisessa Muuvi-gaalassa. Kisassa oli mukana tänä vuonna yhteensä 89 musiikkivideota, joista kymmenen parasta selvisi finaaliin.

Parhaan musiikkivideon Kultaisen Muuvin vei Pete Riski ohjaamastaan Husky Rescuen New Light Of Tomorrow -videosta. Hopeinen Muuvi meni Jorma Heitmannille Nightwish -yhtyeen Sleeping Sun -videosta ja pronssinen Muuvi puolestaan Pete Veijalaiselle Aavikko -yhtyeen videosta Rosinante.

Muuvi-kilpailun järjestää Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry, joten pienten levy-yhtiöiden artisteilla ei ole Emma-gaalan tavoin juurikaan mahdollisuuksia pärjätä kisassa. ÄKT:n jäseniä ovat käytännössä kaikki monikansalliset ja muut suuret levy-yhtiöt.

Muuvi 2005 -tuomaristoon kuuluivat Joose Berglund, Kie von Hertzen, Kari Laakso, Mariko, Ilkka Mattila, Jani Mikkonen ja Tommi Kyyrä.

Vuoden 2005 Muuvi-finalistit olivat:

Aavikko: Rosinante, ohjaaja Pete VeijalainenEmmi: Can Full Of Joy, ohjaus Taku KaskelaHusky Rescue: New Light Of Tomorrow, ohjaus Pete RiskiIndica: Vuorien taa, ohjaus Marko MäkilaaksoIrina: Hiljaisuus, ohjaus Taku KaskelaLovex: Guardian Angel, ohjaus Stobe HarjuNightwish: Sleeping Sun, ohjaus Joern HeitmannNinja: Fashion, ohjaus Miikka LommiThe Crash: Big Ass Love, ohjaus Tommi PietiläinenHanna Pakarinen: Stronger Without You, ohjaus Taku Kaskela ja Jean Mustonen