Iron Maiden -laulaja ammattilentäjänä jo vuosia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään useat suomalaisetkin mediat uutisoivat, kuinka Iron Maiden -yhtyeen keulahahmo Bruce Dickinson toimii lentokapteenina yhtyeen helmikuussa Australiasta alkavalla maailmankiertueella. Dickinson lennättää yhtyettään ympäri maailmaa yhtyeelle vuokratulla Boeing 757 -koneella.

Uutisten mukaan ”Dickinson uskalletaan päästää ohjaimiin, sillä Dickinson on hankkinut lentokapteenin pätevyyden”. Todellisuudessa Dickinson on saanut lentolupakirjansa jo 17 vuotta sitten ja hän on toiminut laulajanuransa ohella jo pitkään ammattilentäjänä – tosin perämiehenä – lentäen esimerkiksi reittilentoja Astraeus -lentoyhtiön koneilla.

– Meillä oli Iron Maidenin faneja koneessa, ja kuullessaan että Bruce Dickinson oli perämiehenä, he kysyivät lentoemänniltä, että onkohan kyseessä mahdollisesti rocktähti, Dickinson totesi aiemmin.

Supertähden tunnetuin tempaus lentäjänä toteutui viime vuonna, kun Bruce Dickinson lensi evakuoimaan kaksisataa Britannian kansalaista sodan jaloista Libanonista, koska maan oma hallitus on ei siihen kyennyt. Ammattilentäjä on siis myös sankarilentäjä.

Dickinson on lennättänyt maksavien asiakkaiden lisäksi myös omaa yhtyettään jo vuosia ympäri maailmaa. Hän on järjestänyt jo vuosien ajan myös fanilentoja, joissa kyydissä on ollut koneellinen yhtyeen faneja.

Iron Maiden nähdään ensi kesänä jälleen myös Euroopassa Somewhere Back in Time 2008 -kiertueen tiimoilta.

Uusimmat