Wesley Snipesille ei annettu armoa – linnareissu!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suurista veropetoksista syytetty Hollywood-tähti Wesley Snipes on tuomittu kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Syyttäjä sai siten tahtonsa läpi, ja maksimirangaistuksen kaikista ajamistaan syytekohdista.

Snipesin lakimiehet yrittivät viimeiseen saakka saada tapausta sovittua, mutta syyttäjä ei suostunut kompromisseihin. Tuomion jälkeen Snipes ilmoitti valittavansa tuomiosta ja pyysi saada odottaa valituksen käsittelyä vapaalla takuita vastaan.

Ennen oikeudenkäynnin alkua Snipes ja hänen 150 läheistään kokoontuivat kirkkoon. Siellä oli järjestetty tilaisuus, jossa oli ystävät ja sukulaiset sekä 22 kirkonmiestä rukoilivat Snipesille armoa.

– Rukoilimme vain oikeudenmukaisuutta ja armoa, pastori Frank Thompson kertoi tuolloin Orlando Sentinel -lehdelle.

Etsintäkuulutettaessa Namibiassa Gallowwalker-elokuvansa kuvauksissa ollut Snipes antautui poliisille joulukuussa ja pääsi odottamaan oikeudenkäyntiä miljoonan dollarin takuita vastaan. Hän olisi voinut saada kolmen vuoden sijaan peräti 16 vuoden vankeustuomion, mikäli hänet olisi todettu syylliseksi kaikkiin alkuperäisiin syytteisiin.

Oikeudenkäynnin päättyessä jäljellä on kuitenkin vain kolme syytekohtaa, joista kaikista syyttäjä vaati yhden vuoden maksimirangaistusta.

Snipes pimitti verottajalta vuosina 1999 – 2004 peräti 38 miljoonaa euroa. Summassa on mukana perusteettomasti haettuja veronpalautuksia. Syyttäjä haluasi tehdä Snipesistä esimerkkitapauksen veropetostaan vuosia jatkaneesta julkkistähdestä.

Uusimmat