Coldplay: Levy-yhtiö on kuin isoäiti!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu brittiyhtye Coldplay on taas tiuhaan otsikoissa, kun yhtyeen seuraavan albumin julkaisu lähestyy. Yhtyeen keulahahmo Chris Martin on nyt sivaltanut myös levy-yhtiötään 12. kesäkuuta julkaistavan Viva La Vida -levyn tiimoilta.

Uutistoimisto Reutersille antamassaan haastattelussa Martin paljasti, että yhtye on harkinnut jopa nykyisen EMI Music -levy-yhtiönsä jättämistä. Hänen vertasi suuria levy-yhtiöitä isovanhempiin.

– Suuressa levy-yhtiössä oleminen on kuin asuisi yhä isovanhempiensa luona. Kaikki tietävät, että pitäisi muuttaa pois, ja lopulta kaikki muuttavatkin, mutta me pidämme yhä isoäidistä, Chris Martin sanaili.

Haastattelussa Martin totesi myös, että perinteisten levy-yhtiöiden toiminta on aikansa elänyttä ja saaneensa inspiraatioita siitä, että esimerkiksi Radiohead on itse julkaissut musiikkiaan verkossa.

– Perinteinen levy-yhtiömalli on ilmiselvästi antiikkinen internetin takia. Me haluamme takaisin juurillemme, jossa voidaan sanoa ”Ole hyvä, ota biisi, ota konsertti”.

Coldplay julkaisi äskettäin levynsä ensimmäisen Violet Hill -singlensä internetissä ilmaiseksi. Ensimmäisen vuorokauden aikana kappale ladattiin 600.000 kertaa. Samalla yhtye julkisti kaksi ilmaiskonserttia Lontoossa ja New Yorkissa.