Timo Tolkin rikosilmoitus olikin pelkkää bluffia?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutisoimme aiemmin tänään, että Stratovarius-yhtyeestä tuttu Timo Tolkki on ilmoittanut tehneensä rikosilmoituksen viihdelehti Starasta ja julkaisun päätoimittajasta. Nyt on selvinnyt, että väitettyä rikosilmoitusta ei ilmeisesti ole tehtykään.

Väitetty rikosilmoitus koski Tolkin toimitukselle lähettämän ilmoituksen mukaan erityisesti artikkelia, jossa käsiteltiin hänen kappaleensa käyttämistä Kuorosota-kilpailussa. Tolkin mukaan kyseinen artikkeli ja muu sivustolla oleva materiaali täyttävät ”monenkin rikoksen tunnusmerkit”.

Stara oli tänään yhteydessä Tampereen poliisiin, jonne Tolkki kertoi tehneensä kyseisen ilmoituksen. Poliisilta ei kuitenkaan löytynyt rikosilmoitusta. Mikäli rikosilmoitus tai tutkintapyyntö olisi tehty poliisille Tolkin ilmoittamana ajankohtana 3. maaliskuuta, olisi sen tullut jo löytyä poliisin tietokannasta. Näin ollen Tolkin väitettä on ainakin tässä vaiheessa aihetta epäillä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Tolkki tai hänen väitetyt taustavoimansa ovat vastaavassa tilanteessa. Vuosi sitten Tolkin yhtiön tiedottajaksi itseään tituleerannut ”Jari Jokinen” ilmoitti tehneensä keskustelupalstojen kirjoituksista peräti kaksitoista rikosilmoitusta kunnianloukkauksista. Stara sai kuitenkin myöhemmin selville, että rikosilmoituksia tai tutkintapyyntöjä ei todellisuudessa tehty.

Vuonna 2004 Tolkin kerrottiin joutuneen Espanjassa puukotuksen uhriksi, mutta pian alkoivat epäilyt, joiden mukaan Tolkki olisikin lavastanut puukotuksensa lopettaakseen yhtyeessä. Levy-yhtiö kuitenkin kiisti tuolloin huhut perättöminä, eikä niille ole saatu vahvistusta muualtakaan.