Jymy-yllätys: Susan Boyle vasta toinen – Diversity-tanssiryhmä voitti brittien Talent-kilpailun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Historian seuratuin ja kohutuin Britain’s Got Talent -kilpailu on juuri ratkennut. Loppuun saakka äärimmäisen jännittävän finaalin voiton vei lopulta Diversity-tanssiryhmä. Tulos oli todellinen yllätys, sillä tuomarit veikkasivat hieman ennen tulosten julistamista voittajaa, eikä kukaan heistä uskonut Diversityn vievän voittoa.

Voittajajoukkueen koreografi oli heti tulosten selviämisen jälkeen kuin puulla päähän lyöty. Hän totesi olevansa shokissa ja heräävänsä pian unesta. Lisäksi hän totesi voiton muuttavan heidän elämänsä täysin. Voiton myötä he pääsevät esiintymään lähiaikoina myös kuningattarelle.

Ennakkosuosikit eivät menestyneet

Kilpailun ennakkoasetelmissa neljä kilpailijaa olisi ollut finaalissa ylitse muiden, mutta lopullisen äänestyksen perusteella kolmen kärki oli kuitenkin ennakko-odotuksista poiketen Susan Boyle, Julian Smith ja Diversity. Ennakkosuosikit eivät siis menestyneet kovinkaan hyvin lopputuloksissa.

Suvereeniksi ennakkosuosikiksi leimattiin jo ensimmäisissä karsinnoissa laulutaidoillaan yllättänyt 48-vuotias skotti Susan Boyle, josta leivottiin sittemmin todellinen superjulkkis. Hänen esityksensä on katsottu esimerkiksi YouTubesta yli 150 miljoonaa kertaa. Finaalissa hän esitti jostain syystä saman I Dreamed A Dream -kappaleen kuin esikarsinnoissa. Outo valinta sai osakseen paljon kritiikkiä ja osa studioyleisöstä jopa buuasi, kun tuomari Piers Morgan ilmoitti Boylen hänen voittajasuosikikseen.

Toinen ennakkosuosikki oli 12-vuotias iranilais-brittiläinen näyttelijä-laulaja Shaheen Jafargholi, joka lauloi finaalissa Who’s Loving You -kappaleen. Hänkin nousi Boylen tapaan yhdessä yössä tähdeksi alkukarsintojen esityksellään. Jafargholi on aiemminkin ollut julkisuudessa, kun dokumenttiryhmä seurasi hänen elämäänsä Starstruck-ohjelmassa puolen vuoden ajan. Lisäksi lapsitähti on nähty Grandpa In My Pocket ja Torchwood-sarjoissa sekä televisiomainoksissa.

Finaalin varsinainen yllättäjä oli Stavros Flatley, kreikkalaissyntyiset isä ja poika, jotka esittivät riverdance-tyylisen tanssiparodian. Studioyleisö hullaantui heistä kovasti, sillä isä ja poika saivat selvästi finaalin suurimmat aplodit. Myös Diversity-tanssiryhmä esiintyi upeasti ja esimerkiksi tuomari Simon Cowell kertoi esityksen olleen ”silkkaa täydellisyyttä” ja finaalin ainoa täyden kympin esitys.

Nelikkoon kuului myös kymmenvuotias Hollie Steel, joka unohti semifinaalissa kilpailukappaleensa sanat ja murtui lohduttomaan itkuun. Lopulta tuomari Simon Cowell kertoi yrittävänsä antaa tytölle uuden mahdollisuuden. Varsinainen yllätys oli, että Hollie Steel selviytyi sittenkin myös kilpailun finaaliin. Monien mielestä moinen päätös oli epäreilu muita kilpailijoita kohtaan.