Harry Potter edelleen voittamaton elokuvateattereissa

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Suomalaiset Harry Potter -fanit olivat pari viikkoa sitten etuoikeutettuja, sillä uusin elokuva sai ensi-iltansa Suomessa kahta päivää ennen esimerkiksi Britanniaa ja Yhdysvaltoja. Samaan aikaan elokuvayhtiö taisteli elokuvan laitonta kopiota vastaan.

Kopioista huolimatta elokuvan kerrotaan olleen erittäin ylivoimainen erityisesti Yhdysvalloissa. Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 1 tuotti pelkästään Pohjois-Amerikassa jo noin 125 miljoonaa dollaria avajaisviikonloppunaan. Yahoo! News -julkaisu kertoo elokuvan olevan yhä ykkönen, sillä Potteria katsottiin Kiitospäivän viikonloppuna muiden muassa Pohjois-Amerikassa noin 50,3 miljoonan dollarin edestä.

Eräs brittilehti pohti kuitenkin taannoin, että onko kyseinen elokuva mahdollisesti liian “aikuismainen” jopa teini-ikäisille. The Telegraph -lehden toimittaja Sarah Crompton katsoi elokuvan 9- ja 13-vuotiaiden lastensa kanssa ja lasten reaktiot kielivät elokuvan suositellun 13-vuoden ikärajan olevan mahdollisesti liian alhainen. Väkivalta ja veri ovat toistuvasti esillä filmissä ja se oli toimittaja Cromptonin mukaan vastenmielistä hänen lapsilleen. Elokuvasivusto www.imdb.com ilmoittaa 13-vuoden ikärajan johtuvan elokuvan väkivaltaisista kohtauksista, pelottavista kuvista sekä aistillisuudesta.