Facebook-leffa rankattiin vuoden parhaaksi

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Äskettäin Suomessakin sai ensi-iltansa The Social Network -elokuva, joka kertoi osittain tositarinaan perustuen maailman suosituimman sosiaalisen median, Facebookin, alkuvaiheista. Elokuva on menestynyt hyvin ympäri maailmaa ja nyt leffa on nimetty Vuoden parhaimmaksi elokuvaksi.

Brittiläisen Sight And Sound –julkaisun suorittamassa äänestyksessä The Social Network vei kärkipaikan. Äänestykseen osallistui 63 kriitikkoa, joiden mukaan elokuvassa näytellyttä poptähteä Justin Timberlakea povataan roolinsa onnistumisen vuoksi myös Oscar-ehdokkaaksi.

The Social Network -elokuvalle suunnitellaan parhailaan myös toista elokuvaa. Tuorein projekti liittyy sarjakuvaan Mark Zuckerberg: Creator Of Facebook, josta ollaan nyt muokkaamassa animaatioelokuvaa televisioon. Tuotantoyhtiöinä toimivat Hayden 5 Media ja Bluewater Productions.

– Kun saimme tietää, että Bluewater oli julkaisemassa tätä sarjakuvaa, tiesimme heti haluavamme mukaan projektiin. Me näimme heti tilaisuuden kertoa Zuckerbergin tarina uudelleen sellaisessa muodossa, josta yleisö voi nauttia ja jonka suuri yleisökin ymmärtää, Haydenin johtaja Todd Wiseman kertoi Yahoolle.

Wisemanin mukaan sarjakuvassa kerrotaan tapahtumat niin kuin ne todellisuudessa menivät. Siinä paljastetaan kuinka härskisti Facebookin perustaja todellisuudessa toimi. Sarjakuva julkaistaan joulukuussa.